Selecteer een pagina

Cases

Hieronder een greep uit onze diverse werkzaamheden, waarbij engineering tot eindproduct centraal stonden.

Neem direct contact op

Bel: +31 (0)85-782 14 14
E-mail: info@ecobenelux.com
Bezoek: Dr. Huub van Doorneweg 40b, 5753 PM Deurne

Case 1: scheurvorming in verdelers

Een klant had het probleem dat hun begin- en eindblok voor hun verdelers lekken en scheuren vertoonden. Bij diverse andere afnemers was dit probleem ook al ontstaan met grote waterschade tot gevolg. Deze begin- en eindblokken werden gemaakt d.m.v. spuitgiettechniek. Echter door de combinatie van druk- en temperatuurwisselingen kwamen er haarscheurtjes bij de schroefdraadverbindingen, waardoor deze lekkages ontstonden.

Uit ervaring kwam al snel de optie, deze blokken van speciaal geselecteerde kunststoffen te maken met  CNC-machines. Onze klant had deze optie in het begin ook overwogen, maar volgens hen was het niet mogelijk om dit prijstechnisch interessant te realiseren. Na 1 week was de eerste sample verdeler gereed om door de klant beoordeeld te worden. Qua design functionaliteit en robuustheid was de klant zeer tevreden. Echter de scepsis bleef of dit voor een gunstige prijs kon. D.m.v. efficiënte productie met de juiste machines was dit realiseerbaar. Dit concept is een succes en deze blokken worden in steeds grotere aantallen geproduceerd door Ecobenelux.

Case 2: een mobiele elektrische CV-ketel

Probleem in de huidige markt is dat veel onderdelen niet of met zeer lange levertijd geleverd worden. Dat is momenteel ook het geval bij warmtepompen. Met als gevolg dat klanten lang moeten wachten, zodat ook hun planning van de bouw niet goed verloopt.

Voor dit probleem heeft Ecobenelux een oplossing bedacht: een elektrische cv-ketel op een handsteekwagen met expansievat en alle aansluitmiddelen erbij. Deze unit kan tijdelijk worden geplaats bij een klant. Zodat zij toch de mogelijkheid hebben hun vloer/woning droog te stoken. Op dit moment heeft Ecobenelux 8 van deze units. Deze verhuren wij ook aan andere klanten en bedrijven. Bij interesse stuur een mail naar info@ecobenelux.com.

 

 

Case 3: iets anders, rekken op maat

Deze case beschrijft een opdracht van een oude bekende die niet in het plaatje past als “corebusiness” van Ecobenelux. Deze bekende had een probleem dat hij voor zijn assortiment sokken geen representatief rek had. De vraag was of Ecobenelux iets voor hem kon doen. Uiteindelijk is er een rek bedacht dat uit eenvoudig plaatwerk is ontworpen waar ook nog voldoende plaats over was om de producten te beschrijven. Uiteindelijk zijn hier al 40 rekken voor geproduceerd.