Selecteer een pagina

Over ons

Hier leest u meer over onze bedrijfsgeschiedenis, onze drijfveren en bedrijfsfilosofie.

Neem direct contact op

Bel: +31 (0)85-782 14 14
E-mail: info@ecobenelux.com
Bezoek: Dr. Huub van Doorneweg 40b, 5753 PM Deurne

​Ecobenelux is opgericht in 2015 door Glenn Giesbers. Glenn zag bij zijn bedrijf Thermoplan, een installatiebedrijf met als specialisatie verwarmen en koelen van huizen doormiddel van warmtepompen, dat het oprichten van een groothandel voordeel op zou kunnen leveren. Glenn is gedreven door techniek en vindt het een uitdaging van de normale banen af te wijken. Zo had hij al snel het idee, andere vloerverwarmingsverdelers en bronverdelers te ontwikkelen en te produceren. De productie legde hij neer bij productiebedrijven in de regio. Maar dit verzandde in frustraties aan beide kanten.

 

Ontwerp in eigen huis

Productie in eigen huis

Maatwerk

Z

Snel en voordelig

Op dat moment kwam Twan van den Beuken in beeld. Twan heeft 25 jaar aan ervaring in verspaning en heeft de laatste 20 jaar bij verschillende bedrijven de uitbestedingen van machineonderdelen in binnen- en buitenland geregeld. Na de aanschaf van de eerste machine, een Axa, werden dan ook al snel in de avonduren de eerste verdelers gemaakt. De tweede CNC-machine was daarna ook snel operationeel, een horizontale Haas. Bij de verdelers bleef het niet:  al snel volgde de ontwikkeling van aansluitsets voor warmtepompen. Deze aansluitsets moesten het werk van de installatie monteur vereenvoudigen en verkorten. Na de eerste samples met Glenns eigen monteurs mee te hebben gegeven waren deze al snel razend enthousiast.

Door deze ontwikkelingen en ook nog door het feit dat een collega verdeler bouwer een order had gegeven voor het produceren van eind en begin blokken voor hun verdelers moest er een keuze worden gemaakt: of deze orders afhandelen en Ecobenelux terugbrengen tot groothandel. Of samen een bedrijf starten. Twan was namelijk toen nog in loondienst. Uiteindelijk is de keuze gevallen om samen Ecobenelux door te starten en zo zijn sinds juli 2021 Glenn en Twan de eigenaren van Ecobenelux. Glenn heeft 30 jaar ervaring als installateur en is de laatste 20 jaren al bezig met warmtepompen. Twan heeft veel kennis en ervaring met CNC verspanen en tekenen in Solidworks.

Deze unieke en gecombineerde competenties van beide heren hebben er dan ook al voor gezorgd dat meerdere klanten de weg naar Deurne hebben gevonden. Om hun problemen door hen te laten oplossen. Zie de pagina producten voor onze kernactiviteiten en cases voor meer informatie over aanverwante services/oplossingen.